]Op 16 maart stonden Hennie van Staalduinen en Miranda Snijders van CMO Haaglanden op de Open Dag in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Onderstaand hun wederwaardigheden van die dag.

Na een ietwat moeizame start, waren we op de valreep klaar met het indelen van onze tafel, en ook het filmpje deed het zonder problemen.

Al snel kwamen de eerst mensen langs en niet lang daarna werd het druk bij onze stand.
Veel mensen hadden oprechte belangstelling voor ons werk en hoe het een en ander gaat na een overlijden.
We hebben allebei mooie, ontroerende verhalen gehoord van bezoekers, en soms waren mensen met hun verhalen zelf tot tranen toe geroerd.
Hoe bijzonder dat een gesprek over ons werk dan ineens een hele andere wending kan krijgen.

In de loop van de morgen werd het zo druk, dat we gelukkig nog steun hebben gekregen van een collega, die deze dag dienst had. Ook hij heeft met verschillende mensen gesproken. Met sommige mensen ben je langer in gesprek en dan neem je die tijd ook.

Ook veel mensen van de verpleging zijn bij ons langs geweest, en ook zij hebben hun vragen gesteld en hoorden toch ook weer nieuwe dingen.

Het was fijn om een dag lang te vertellen over ons prachtige werk,en ook om het uit de taboesfeer te halen.

Om 16.00 uur hebben we onze spullen weer opgeruimd, en werden we samen met alle Open-Dag-medewerkers verwacht in het restaurant voor een hapje en een drankje. Daar hoorden we dat er meer dan 2000 bezoekers op de Open Dag waren geweest.

De dag werd afgesloten met een dankwoord, en we werden allemaal in de bloemetjes gezet, letterlijk en figuurlijk!

We hebben ontzettend genoten van deze toch wel bijzondere dag, die we zeker niet snel zullen vergeten.

Hartelijke groet,
Hennie en Miranda