skip to Main Content

Post-Mortem Care ProfessionalHet is nu ruim 2 maanden geleden dat we met ons nieuwe postmortale verzorgingsproduct Post-Mortem Care Professional naar buiten kwamen, op de UitvaartVakbeurs. Als medewerkers postmortale zorg ontdekken we steeds meer toepassingen van dit product. Namens mijn collega’s maak ik u daarop graag attent.

 • Verwijderen van bloed (vers of gestold).
  Spray de verdunde vloeistof over het bloed en even later is het gemakkelijk en zonder druk uit te oefenen te verwijderen.
 • Schaafwonden.
  Wellicht één van de lastigste soort wonden. Lekkage is bijna niet te voorkomen. Als Post-Mortem Care Professional verneveld wordt over de wond heeft dat een zeer positief en conserverend effect.
 • Vlekken van roze jodium
  Soms heeft een overledene nog ontsierende roze jodiumvlekken in het gezicht of de hals. Tijdens ons werk bleek dat na verneveling van Post-Mortem Care Professional de vlek zich gemakkelijk en zonder druk uit te oefenen liet verwijderen.
 • Open, necrotische wonden
  Ook bij deze wonden, die over het algemeen erg sterk kunnen ruiken, kan het product worden ingezet. De geur vermindert en de wonden drogen enigszins in.
 • Intra-uteriene vruchtdood (voor de geboorte overleden kindjes)
  Bij deze kindjes is de huid vreselijk kwetsbaar. Mijn collega’s hebben de vloeistof bij een kindje over het hele lichaampje verneveld, en het resultaat was boven verwachting. De huid verkleurde niet, zoals anders, maar bleef redelijk stabiel.

Al met al kan ik wel zeggen dat mijn collega’s en ik erg blij zijn met dit nieuwe product. Ik heb nog wel een tip voor het afmeten van de hoeveelheid vloeistof. Koop bij een winkel in huishoudelijke artikelen het kleinste maatbekertje of –kommetje. Meet voor de verzorging ca 20 ml vloeistof af en ca 60 ml water en je hebt voldoende voor het verzorgen van 1 overledene.

Wilt u de folder aanvragen? Of het product aanschaffen? Stuurt u hiervoor een mail aan verkoop@zdg.nl en we zorgen ervoor.

Mariëlle van Heteren
Medewerker postmortale zorg senior en kwaliteitsmedewerker