mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

OTraining postmortale zorg voor verzorgenden en verpleegkundigenp maandag 18 september 2017 vergezelde Mariëlle van Heteren haar collega Janneke Janssen (Specialist postmortale zorg en trainer ‘Piëteitsvolle verzorging van overledenen’ bij Docendo) tijdens een training postmortale zorg voor verzorgend personeel in een woonzorgcentrum.

Kennis delen
‘CMO levert landelijk postmortale zorg in vele ziekenhuizen en zorginstellingen, maar daar blijft het niet bij. Ook als het verplegend of verzorgend personeel zélf de laatste zorg uitvoert, geven wij graag advies, hulp en training. Met als doel de laatste zorg op het wenselijke en hoogst haalbare niveau brengen.

Janneke en ik hebben beiden ruime ervaring in het geven van training en voorlichting en daarom is het voor mij heel interessant om aan te schuiven bij een presentatie gegeven door mijn collega. Het geeft altijd weer nieuwe inzichten. Het is boeiend om de vragen, maar ook ervaringsverhalen en feedback, die de toehoorders vertellen, te horen. Maar ik vind vooral het delen van onze kennis heel erg fijn.

Compleet beeld
Wat onder andere aan de orde kwam is:

  • hoe betrek je de nabestaanden bij de verzorging;
  • uitleg en demonstratie van een aantal eenvoudige ‘technische’ handelingen;
  • uitleg over het verzorgen van wonden bij een overledene;
  • wassen en kleden van een overledene.

Kortom, een compleet beeld van een postmortale verzorging en veel tips en tricks uit de praktijk. Voldoende handvatten voor het verzorgend personeel om een eenvoudige laatste verzorging zelfstandig te kunnen uitvoeren.’

Training postmortale zorg voor verzorgenden en verpleegkundigenInformatie aanvragen?
Hebt u belangstelling voor deze training bij u in het verpleeghuis of zorgcentrum? Een ervaren trainer van CMO komt graag naar u toe. Laat u voorlichten over de mogelijkheden. U kunt hiervoor een mail sturen aan Heleen van den Tol via h.nelisse@zdg.nl