skip to Main Content
mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

Wilfred van Pijkeren (36) werkt als politieagent bij de Eenheid Oost-Nederland (basisteam IJsselwaarden). In de bijlage In Memoriam van 16 november 2017 van het Nederlands Dagblad vertelt hij over zijn werk als politieagent en hoe hij omgaat met meldingen van overlijden in zijn dienst. 

Hier leest u meer over onze dienstverlening t.b.v. de politie. 

 ‘Het leven kan zomaar afgelopen zijn.’‘De ene keer ga je als politieagent naar een aanhouding met verzet, de andere keer voer je een slechtnieuwsgesprek. Je verleent hulp, handhaaft de openbare orde en zorgt voor veiligheid. Ik heb het werk gekozen vanwege de afwisseling. Ik houd ook van de actie die het beroep meebrengt en ik vind het mooi dat ik iets kan betekenen voor de mensen.

In mijn werk krijg ik geregeld met een overlijden te maken, op allerlei manieren. De ene keer gaat het om een suïcide, de volgende keer ben je ter plaatse bij een ongeval. Het komt ook voor dat mensen ons bellen omdat ze geen contact kunnen krijgen met een familielid. We kijken dan of we contact kunnen krijgen en als dat niet lukt, breken we de deur open. Ik heb verscheidene keren meegemaakt dat iemand al een poos dood in huis lag. Ik ken die mensen niet, dus ik heb er niet echt een emotioneel gevoel bij. Het is ook nodig dat je het technisch bekijkt, als een pd (plaats delict, red.). Je moet alle opties openhouden.’

Het volledige artikel kunt u hier downloaden.