skip to Main Content
mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

De familierechercheurCMO verzorgt in veel mortuaria de opvang van overledenen waarbij de politie betrokken is. Aan de nabestaanden van deze overledenen zal in een aantal gevallen een team van familierechercheurs zijn toegewezen.

Familierechercheurs zijn rechercheurs die voor familie van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven of van ernstige ongelukken als contact- en vertrouwenspersoon optreden. Familierechercheurs werken altijd in teams van 2 personen en staan buiten het onderzoek dat hun collega’s uitvoeren.

Confrontatie
Na opvang van een overledene in een mortuarium, zal ook de confrontatie plaatsvinden. Tijdens deze confrontatie worden de nabestaanden in staat gesteld hun naaste te identificeren, maar zoals het woord al aangeeft, dit is confronterend. Familierechercheurs zijn bij deze confrontatie dan ook altijd aanwezig. Op LinkedIn leest u het verhaal van een familierechercheur over zijn werk, waaronder het begeleiden van zo’n confrontatie.

Balanceren
Familierechercheurs balanceren vaak tussen twee verschillende werelden met aan de ene kant het verdriet, de woede en soms zelfs haat van de nabestaanden. En aan de andere kant hun collega’s van het onderzoeksteam die er alles aan doen om de dader te pakken. In september en oktober 2017 zond NPO een serie uit over familierechercheurs, die u hier kunt terugzien. Jessica Villerius, die deze documentaire maakte, werd hierover door het AD geïnterviewd. Dit interview leest u hier terug. Op de site van Politie.nl vindt u nog meer informatie over de familierechercheurs.

Lees hier meer over de dienstverlening van CMO t.b.v. de politie.