skip to Main Content
mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

"Ik had gelijk al het gevoel dat dit het voor mij was"Sonja van Eck (50 jaar) is al zo’n 20 jaar getrouwd met haar Rob. Ze woont in de mooie Betuwe. Kinderen? Daar heeft ze nooit tijd voor gehad. Ze is altijd druk geweest met haar werk! Ook nu heeft ze weer een stap gezet. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan en werkt als medewerker postmortale zorg bij CMO.

Mijn hele leven eigenlijk heb ik op een kantoor gewerkt als manager inkoop/verkoop bij een callcenter. In februari 2017 ben ik gaan solliciteren bij Cura Mortu Orum. Mijn kennismakingsgesprek met Heleen van den Tol was zeer open en goed. Ik had gelijk het gevoel dat dit het voor mij was en ik was ook enorm enthousiast om te gaan beginnen als medewerker postmortale zorg. Ik werk voornamelijk in de regio’s Rijnmond en Rivierengebied/Brabant.

De dood
In mijn directe omgeving heb ik drie overlijdens meegemaakt. Mijn moeder hebben wij gevonden, mijn vader heeft voor euthanasie gekozen en mijn tante is overleden aan kanker. De dood is altijd iets bijzonders voor mij geweest, als kind al. Ik heb hier geen nare gevoelens bij maar juist mooie. De mensen die zo ziek zijn geweest krijgen vaak rust en de mensen die abrupt zijn overleden, zijn klaar op deze wereld en voor die mensen is er gewoon een andere bestemming voor, zo zie ik het. Mijn vader heb ik zelf verzorgd na zijn overlijden en dat was een mooie ervaring.Een verzorging met familie blijf ik daarom ook erg mooi vinden. Dat we hen mogen begeleiden in de verzorging van hun naaste en dat ik de nabestaanden nog kan helpen, maakt mij trots.

Mijn eerste dagen bij CMO
Mijn eerste dagen bij CMO heb ik als zeer indrukwekkend en leerzaam ervaren. Ik werd met open armen door het team ontvangen. Iedereen praat ook vol passie over zijn of haar werk.
De eerste dag mocht ik mee met een zeer ervaren collega, die al zo’n 15 jaar bij CMO werkt. Van haar heb ik veel mogen leren en het werd mij duidelijk dat er echt nog heel veel mogelijk is qua verzorging. De tweede dag daarna mocht ik mee met de leidinggevende van de eenheid Rijnmond/Haaglanden. Toen zag ik hoeveel papierwerk er rondom een overledene te coördineren is. Zo hebben we bijv. een aangifte van overlijden moeten verzorgen voor buitenlandse uitvaartondernemer.
De derde dag bracht weer hele andere ervaringen. Collega Candy nam mij mee en liet mij zien hoe bijv. een obductie-steek wordt uitgevoerd en wat er mogelijk is bij reconstructies. Ook mocht ik een rouwbezoek bijwonen. Daar zag ik het verdriet van de nabestaanden, maar ook hoe fijn zij het vonden dat ze nog afscheid konden nemen. En daar doe je het voor.