Overledenenverzorging in Nederland anno 2018

Magazine Vrij van De Telegraaf besteedt in de editie van 24 februari 2018 aandacht aan overledenenverzorging in Nederland anno 2018. Om een compleet beeld te kunnen schetsen, wilde men ook weten welke opleidingsmogelijkheden er voor dit vakgebied zijn.

Ons zusterbedrijf Docendo Opleidingen werd benaderd met de vraag of het mogelijk was om te interviewen tijdens een lesdag waarop overledenenverzorgers getraind worden. Dat lukte. Met vragen als ‘Hoe leer je iemand dit vak?’, ‘Wat is er allemaal mogelijk?’ en ‘Wat is de motivatie van mensen om dit vak te leren?’ werden trainers, deelnemers en coördinator geïnterviewd. Er ‘ging er een wereld open’ voor journalist en fotograaf. De camouflage– en restauratiemogelijkheden, de holtebehandeling, thanatopraxie…. stuk voor stuk mogelijkheden waarmee men niet bekend was. “Dat dit allemaal mogelijk is, wist ik niet” was een veel gehoorde kreet. Het resultaat is een zeer uitgebreid en informatief artikel. Mooi om deze informatie met zoveel mensen te kunnen delen!

Lees het volledige artikel hier terug.