skip to Main Content
mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

Op RememberMe.nl verscheen een blog van onze collega Mariëlle van Heteren over haar ‘funeraire missie’ in New York. Mariëlle schrijft al geruime tijd blogs voor de site van CMO en sinds maart 2017 schrijft ze als gastblogger ook voor RememberMe.nl

New YorkNa weken ‘voorpret’ is het bijna zover. Morgen vertrek ik met twee collega’s naar New York! Nadat ik, na voortdurend uitstellen, eindelijk aan het inpakken van mijn koffer begin, word ik opgeroepen voor een specifieke melding. Voor de nabestaanden is dit een vreselijke dag, waarna hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn, terwijl ik de volgende morgen vroeg alsnog mijn koffer inpak en de herinnering aan de melding thuislaat. Op weg naar een nieuw avontuur.

Een weelderig wolkenlandschap

In het vliegtuig lees ik ‘Levenshaast’ van Ingeborg van Beek. Diagnose hersentumor. Met haar levensmotto Dum Vivimus Vivamus ‘Laat ons leven zolang we leven’, heb ik me, eigenlijk onbezonnen, in dit avontuur gestort. Gewoon doén. Terwijl ik lees over Ingeborg’s strijd met de hersentumor, haar verbeelding van de hemelpoort, kijk ik vanuit het raampje van ons fuchsiaroze vliegtuig op een weelderig wolkenlandschap. Zou de hemelpoort er zo uitzien?

Nadat we, toch wel tot mijn opluchting, veilig op JFK Airport zijn geland, begint de volgende uitdaging: een dolle taxirit naar het hotel. De koffers vliegen door de gele taxi en we zien tunnelmuren en medeweggebruikers op een haar na voorbij suizen. Na middernacht komen we gelukkig veilig aan bij het hotel, vlakbij Times Square.

Op funeraire missie

Onze funeraire missie van deze citytrip is het bezoeken van Green-Wood Cemetery en we hopen vooral binnen te komen bij The New York City Office of Chief Medical Examiner (OCME). Dit is wat je het NFI van New York kan noemen. Zij onderzoeken 8.500 onnatuurlijke sterfgevallen per jaar!  Al weken voor ons vertrek heeft mijn collega contact gezocht, maar vooralsnog is er geen reactie gekomen. Het lijkt mij een utopie dat we hier binnen zullen komen.

Lees hier verder.