skip to Main Content

Greet van der Tempel,
ambulant verpleegkundige bij Argos Zorggroep

Greet van der Tempel werkt regelmatig nauw samen met CMO. Volgens haar spelen de professionals van CMO na een overlijden een cruciale rol in de rouwverwerking van nabestaanden.

“Eén van mijn taken is het begeleiden van terminale zorg. Ook bij een daadwerkelijk overlijden worden wij gebeld. We hebben in zulke situaties snel en goed contact met CMO, die de laatste zorg voor de overledene verzorgt. Soms gebeurt dat samen met een of meerdere nabestaanden. Daar staan de hulpverleners van CMO absoluut voor open, ze betrekken de nabestaande er desgewenst helemaal bij.”

“Dat is ontzettend waardevol. Een deel van de rouwverwerking begint namelijk dán al. De mensen die ervoor kiezen om te helpen, zijn vaak zo blij dat de tranen hen in de ogen staan. Ze zijn dankbaar voor het feit dat ze dit als laatste voor hun dierbare kunnen doen, maar ook voor de hulp en begeleiding van CMO. En dan spreek ik als professional, maar ook als mens, uit eigen ervaring. Het is het laatste wat je kunt doen voor je dierbare, maar dat moet dan wel góed gebeuren. In dat traject levert CMO een wezenlijke bijdrage.”

greetvdtempel

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.