skip to Main Content

Zorg voor baby’s en kindjes

Een bijzondere categorie overledenen waaraan CMO zorg verleent zijn foetussen die worden geboren na een zwangerschap, die korter heeft geduurd dan 24 weken en die korter dan 24 uur hebben geleefd.

Voor deze kinderen gelden niet de voorschriften van de Wet op de Lijkbezorging (volgens artikel 2.2). Er hoeft formeel dus geen uitvaart (begrafenis of crematie) geregeld te worden.

Maar voor de ouders kan een crematie of een begrafenis nu juist wel de afsluiting bieden die ze zo nodig hebben. Samen met het ziekenhuis biedt CMO aan de ouders van het kindje een bijzondere zorg, die geheel is afgestemd op deze bijzondere situatie.

Het overleden kindje wordt in een speciaal kistje aangeboden bij een crematorium, waarmee door het betreffende ziekenhuis specifieke afspraken zijn gemaakt.

Wensen de ouders de uitvaart zelf ter hand te nemen, dan is dat altijd mogelijk. Dan wordt het kindje in een speciaal kistje overgedragen aan de uitvaartverzorger of de ouders. Deze regelen dan zelf de crematie of begrafenis.

CMO kan voor de afdeling verloskunde het hele traject rondom levenloos geborenen verzorgen.

Wilt u meer informatie? Belt u dan met tel. (0345) 580 770.

Onderstaande stichtingen zorgen voor het fotograferen van levenloos geboren kindjes. Meer informatie vindt op de betreffende sites.

Stichting Still

Make A Memory 

Een website over een methode om een pasgeboren foetus mooi te houden.

De watermethode website

Informatie over de watermethode

Een eigen geboorteboom of herdenkingsboom? Kijk eens op de volgende website:

Het luierpark

Informatie over doodgeboorte

Doodgeboorte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.