Post Mortem Care Products

Samen werken aan een mooie, gezonde, en duurzame wereld

Nieuwe gebruikershandleiding Post Mortem Care Professional

Bij de introductie van Post Mortem Care Professional werd er gebruik gemaakt van een samenstelling die vóór gebruik eerst verdund moest worden. De bacteriën die de ontbinding tegengaan werden pas actief als het product in aanraking kwam met water. Na het aanmaken was de oplossing maximaal 3 dagen werkzaam. Vanuit de klanten kwam steeds de vraag of er geen mogelijkheid was om een vloeistof te leveren die direct klaar was voor gebruik.

In de laboratoria van Qleans de afgelopen maanden intensief gewerkt om aan deze wens te kunnen voldoen en niet zonder resultaat.

De vernieuwde vloeistof kan, onverdund, direct gebruikt worden voor de verzorging of holtebehandeling. U hoeft het product dus niet meer te activeren met water! Zodra de vloeistof in aanraking komt met de bacteriën die de ontbinding veroorzaken worden de ‘goede’ bacteriën in Post Mortem Care Professional actief. Na opening van de fles is de vloeistof nog ruim een jaar werkzaam.

Post-Mortem Care Professional

Voor professionals in uitvaartzorg & postmortale zorg

  • Milieuvriendelijk
  • pH-neutraal
  • Biologisch afbreekbaar
  • Remt ontbindingsproces
  • Veilig in gebruik

Wat kost Post-Mortem Care Professional?

  • Een fles van 1 liter Post-Mortem Care Professional kost € 60,00 incl. BTW en excl. verzendkosten.
  • Bestellen kan heel makkelijk. Mail naar verkoop@zdg.nl en we zorgen er voor.

Post-Mortem Care Professional

Meer zekerheid voor een langer en mooier afscheid

Post-Mortem Care Products richt zich op de dienstverlening in de postmortale zorg.
Voor deze postmortale zorg, de laatste zorg voor een lichaam, zijn we steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om een overledene zolang mogelijk in een goede conditie te houden. Dit zorgt er voor dat nabestaanden op een waardige manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Post-Mortem Care Products heeft, in samenwerking met Qleans* een product ontwikkeld, dat de organische ontbinding die na een overlijden altijd optreedt, kan verstoren.

De Q en de S van Qleans staan voor Quorum Sensing**, de techniek waarop de producten van Qleans zijn gebaseerd. Wanneer bacteriën samenwerken zijn ze schadelijk, maar wanneer deze samenwerking wordt verstoord, wordt de schadelijke werking gestopt. Quorum Sensing betekent dat het lichaam van een overledene op een natuurlijke manier behandeld kan worden om ontbinding en de bijbehorende verschijnselen tegen te gaan en de conditie van de overledene te stabiliseren.

Ontbinding treedt op doordat de vitale functies bij overlijden zijn uitgevallen. De cellen ontvangen geen energie meer. De cellen gaan zichzelf vernietigen (autolyse) en de micro-organismen (o.a. bacteriën) gaan weefsels verteren. Het spijsverteringskanaal bevat veel bacteriën en deze bacterien krijgen vrij spel als de vitale functies wegvallen. De dode cellen worden voedsel voor deze bac-teriën, waarbij gassen als CO2, H2S, NH3, CH4 en andere vluchtige afbraakproducten vrijkomen. De huid verkleurt in de dagen na het overlijden eerst groen en na ongeveer twee weken wordt de huid zwart. De verschillende gassen zorgen tevens voor de typische ‘ontbindingsgeur’.

Post-Mortem Care Professional is het resultaat van de samenwerking tussen Post-Mortem Care Products en Qleans. De basis van dit product is de Quorum Sensing techniek. Een natuurlijk concentraat van verschillende microben schakelt tijdelijk de ‘slechte’ bacteriën uit die in en op het lichaam van de overledene het ontbindingsproces veroorzaken.

* Qleans: DisQover Qleans at qleans.nl

** Quorum Sensing is een techniek, onderzocht en vastgesteld door Prof. B. Bassler, professor in moleculaire biologie en hoofd van de afdeling moleculaire biologie op de Universiteit van Princeton.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.