skip to Main Content

Reacties vanuit de praktijk

Samen werken aan een mooie, gezonde, en duurzame wereld

Glenn van Kreij,
Uitvaartverzorging Duijf

In september hebben wij op de UitvaartVakbeurs van de VTU in Gorinchem met CMO gesproken over het verzorginsproduct Post Mortem Care Professional.  Sindsdien hebben wij de flacon met de vloeistof in gebruik genomen en een tiental laatste verzorgingen en technische handelingen met dit product uitgevoerd. U moet hierbij denken aan: reinigen van het lichaam, geslachtsdelen, gelaat (ogen, neus, oren), dieptereiniging (mond, keel).

Wat ons erg opvalt na het gebruik van deze vloeistof is dat de huid soepel blijft en niet uitdroogt en dat er geen nare geur ontstaat. Er is in de loop van de dagen weinig tot geen achteruitgang en er ontstaan geen verkleuringen. Het resultaat is geweldig naar onze mening! De vloeistof is makkelijk aan te lengen en de flacon doseert makkelijk bij het vernevelen (de flacon is wel even wennen). Maak niet te veel vloeistof aan want na 3 dagen kun je het weggooien. Zonde!
Normaal zijn wij als uitvaartonderneming huiverig voor nieuwe verzorgingsmiddelen en houden we erg vast aan onze eigen middelen en technieken. Maar we  zijn erg blij dat we Post Mortem Care Professional een kans hebben gegeven.

” We zijn erg blij dat we Post-Mortem Care een kans hebben gegeven”.

Toepassingen Post-Mortem Care uit de praktijk

 • Verwijderen van bloed (vers of gestold).
  Spray de verdunde vloeistof over het bloed en even later is het gemakkelijk en zonder druk uit te oefenen te verwijderen.
 • Verwijderen nicotinevlekken.
  Spray de verdunde vloeistof over de nicotinevlekken, laat het even inwerken en de vlekken zijn daarna vrij gemakkelijk te verwijderen.
 • Schoonmaken oren (incl. verwijderen oorsmeer)
  Spray de verdunde vloeistof in het oor, laat het even inwerken en de oren zijn goed schoon te maken, waarbij ook het oorsmeer gemakkelijk kan worden verwijderd.
 • Schaafwonden.
  Wellicht één van de lastigste soort wonden. Lekkage is bijna niet te voorkomen. Als Post-Mortem Care Professional verneveld wordt over de wond heeft dat een zeer positief en conserverend effect.
 • Vlekken van roze jodium
  Soms heeft een overledene nog ontsierende roze jodiumvlekken in het gezicht of de hals. Tijdens ons werk bleek dat na verneveling van Post-Mortem Care Professional de vlek zich gemakkelijk en zonder druk uit te oefenen liet verwijderen.
 • Open, necrotische wonden
  Ook bij deze wonden, die over het algemeen erg sterk kunnen ruiken, kan het product worden ingezet. De geur vermindert en de wonden drogen enigszins in.
 • Intra-uteriene vruchtdood (voor de geboorte overleden kindjes)
  Bij deze kindjes is de huid vreselijk kwetsbaar. Na verneveling van de vloeistof over het hele lichaampje, was het resultaat boven verwachting. De huid verkleurde niet, zoals anders, maar bleef redelijk stabiel.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.