Thanatopraxie

Servicedesk Thanatopraxie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In venenatis leo sed fermentum tincidunt. Cras in neque a quam aliquam ullamcorper eget condimentum dui. Sed lacinia ex ut lorem vulputate posuere. Phasellus non felis sem curabitur bibendum cursus.

Wat is thanatopraxie? Bijdragen aan een waardig afscheid

Wat is thanatopraxie?

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die de bacteriën in het lichaam van een overledene tijdelijk verdooft. Het proces van ontbinding wordt zo vertraagd. Thanatopraxie is een chirurgische ingreep die onze specialisten alleen in speciaal uitgeruste ruimtes uitvoeren. De behandeling kan vlak na het overlijden plaatsvinden, maar ook iets later, indien blijkt dat het ontbindingsproces een belemmering gaat vormen voor een waardig afscheid.

Een zorg minder
Het vertragen van de ontbinding van het lichaam geeft meer zekerheid dat het lichaam bij opbaring in goede conditie blijft. Daarnaast heeft thanatopraxie ook cosmetische voordelen. Zo blijft het lichaam natuurlijker van kleur en verdwijnen vreemde verkleuringen doorgaans. Nabestaanden krijgen zo de kans om afscheid te nemen van hun dierbare zoals zij deze zich graag herinneren.

Bijdragen aan een waardig afscheid

Afscheid nemen van een overleden dierbare betekent het begin van het rouwproces. Soms lijkt een afscheid echter niet mogelijk door de staat waarin het lichaam zich bevindt. Thanatopraxie en restauratie kunnen dan een oplossing bieden.

Waardig afscheid

Wilt u de geruststelling dat een lichaam langer in goede conditie blijft bij een opbaring?
Ervaart u problemen met de staat van een lichaam zodat opbaring niet (langer) wenselijk is?
Wilt u bijdragen aan de mogelijkheid van een laatste afscheid wanneer nabestaanden worden geconfronteerd met een onverwacht overlijden?

Er is meer mogelijk dan de meeste mensen denken. Bel ons gerust voor een persoonlijk advies. Zo kunnen we samen zorgen voor een waardig afscheid.

Meer informatie?

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met Hans Sinke, coördinator CMO Speciale Diensten. Cras in neque a quam aliquam ullamcorper eget condimentum dui. Sed lacinia ex ut lorem vulputate posuere. Phasellus non felis sem. Curabitur bibendum cursus sapien, id fermentum dui lacinia nec. In sit amet malesuada dui.

Bel: 085 049 69 69 Mail ons