skip to Main Content

Camouflage en Airbrush

Deze specialisten zijn zeer ervaren in het uitvoeren van eenvoudige tot soms zeer complexe camouflage. Met gebruikmaking van specialistische technieken en materialen (waaronder airbrush) kunnen zij het lichaam of het gelaat (of een deel daarvan) weer toonbaar maken, waardoor het toch mogelijk wordt om afscheid te nemen.

Een bijzondere en een dankbare taak.

Camouflage en make-up

De beslissing voor wel of geen make-up en camouflage komt al snel om de hoek kijken bij de laatste verzorging van een overledene. Is het niet ieders wens om voor het laatste afscheid zo natuurlijk mogelijk opgebaard te kunnen worden? Zoals men ‘bij leven’ was?

  • Voor de één betekent dit helemaal geen make-up, maar gewoon ‘puur’.
  • Voor de ander zal het juist wel make-up en camouflage betekenen, omdat een mooi opgemaakt gezicht onderdeel uitmaakte van een verzorgd uiterlijk.
  • En voor iemand die na een lang ziekbed ernstige verkleuringen of vlekken in het gelaat heeft gekregen, betekent het een zogenaamde ‘no make-up’.  Dit is een methode, die ogenschijnlijk zonder make-up, een nare kleur kan camoufleren.  Daardoor is het mogelijk dat nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbare zoals hij of zij bij leven was.

Onze specialisten zijn in staat om make-up en camouflage toe te passen bij overledenen. Vraag naar de mogelijkheden via 015 215 44 45. De tarieven vindt u op onze website.

Wat is airbrush?

Het is verfijnde techniek, waarbij de specialist van CMO huidverf vernevelt op gelaat en handen van de overledene. Hiervoor gebruikt zij/hij een een airbrush-pistool aangesloten op een speciale compressor. Verkleuringen in het gelaat of op de handen van de overledenen zijn hierdoor op haast onzichtbare wijze te camoufleren.

Waarom airbrush?

  • airbrush make-up geeft een bijzonder natuurlijk effect
  • airbrush make-up werkt snel, wat vooral handig is daar waar tijdsdruk een grote rol speelt
  • airbrushen biedt camouflagemogelijkheden voor overledenen waar geen huidcontact meer mogelijk is (bijv. bij drenkelingen)
  • met de airbrush techniek kan de overledene tot en met de laatste dag van opbaring worden ‘bijgewerkt’.

Onze specialisten zijn in staat om airbrush toe te passen bij overledenen. Vraag naar de mogelijkheden via 015 215 44 45. De tarieven vindt u op onze website.

Meer informatie

Vraag naar de mogelijkheden via tel. 085 049 69 89.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.