Assisteren bij obducties

Een obductie wordt door de behandelend arts of de huisarts aangevraagd. Een obductie bestaat uit het openen van het lichaam waarbij onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorzaak, erfelijke afwijkingen en/of de effecten van de gebruikte medicamenten. Vindt een dergelijk onderzoek plaats op last van de Officier van Justitie dan spreken we van een (gerechtelijke) sectie. Een ander woord hiervoor is autopsie.

De obductie-assistenten van CMO Speciale Diensten leveren op verzoek van de patholoog assistentie bij een obductie. Deze ervaren obductie-assistenten staan de patholoog bij in zijn/haar onderzoek.

Hun ervaring staat tevens borg voor een goede zorg aan de overledene, waardoor rouwbezoek en opbaring na de obductie onbelemmerd kunnen plaatsvinden.

Meer informatie

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met Hans Sinke, coördinator CMO Speciale Diensten, via  tel. 085 049 69 89.

In het Vakblad Uitvaart van juli/aug 2017 pleit Frank van de Goot, klinisch en forensisch patholoog voor meer obducties om de doodsoorzaak van overledenen vast te stellen. Het volledige artikel kunt u hier lezen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.