Bodyseal

Een bodyseal is een ondoorzichtige, luchtdichte folie, die lichaamsvloeistoffen en -geuren conserveert en het lichaam in een stabiele positie brengt. Het aanbrengen van een bodyseal faciliteert een waardige afscheidsdienst, in alle rust en met het grootste respect.

De bodyseal is gegarandeerd luchtdicht en lekvast. Daardoor kan de opbaring (in gesloten kist) plaatsvinden in iedere omgeving. We gebruiken een bodyseal in verschillende scenario’s. Denk aan overlijdens waarbij het lichaam van de overledene:

  • Ongewenste geur verspreidt
  • Overlast ondervindt door ongedierte
  • Gefragmenteerd is
  • In een staat van ontbinding verkeert
  • Niet toonbaar is (bijvoorbeeld na verbranding of langere tijd in het water)
  • Respectvol gerepatrieerd moet worden

Zo werkt een bodyseal

De bodyseal bestaat uit een metaalfolie, die we door verhitting hermetisch sealen. De bodyseal levert geen beperkingen op voor een crematieproces. Bij een teraardebestelling openen of verwijderen we de bodyseal, om natuurlijke processen te faciliteren.

Aanbrengen van een bodyseal

We verzorgen zowel de plaatsing als het verwijderen van bodyseals. Het aanbrengen van een bodyseal kan plaatsvinden in iedere omgeving, zoals een (ziekenhuis)mortuarium, een rouwcentrum of een thuissituatie.

“De samenwerking is open en prettig. Ik kan CMO altijd bellen voor advies. Soms ben ik erbij wanneer ze aan het werk zijn. Dan zie ik met hoeveel rust en liefde ze voor het lichaam zorgen. Zo hebben we een keer samen voor een kind van 11 jaar gezorgd; dat heeft heel veel indruk gemaakt.”

Gerda van den Hoek
Uitvaartzorg Gerda van den Hoek

“Het resultaat was indrukwekkend. We konden onze ogen niet van hem afhouden, wat zag hij er mooi uit! We durfden hem aan te raken en ook de kleinkinderen hadden geen huiver om bij opa te zijn. We hebben het afscheid heel intens beleefd. Later mogen mensen ook van mij zo afscheid nemen.”

Gert-Jan
Nabestaande