Wie is CMO?

CMO: gespecialiseerde dienstverlener

We zijn een landelijke dienstverlener in postmortale zorg (of: laatste zorg). Daarnaast zijn we al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in specialistische postmortale zorg, zoals buikpuncties, thanatopraxie en rituele bewassingen. Ook verzorgen we mortuariumbeheer en postmortale zorg in opdracht van de politie bij niet-natuurlijke overlijden.

Wat doet CMO?

Respect voor de doden

In alles wat we doen, staat respectvolle laatste zorg centraal. Met ons hart bij de nabestaanden zetten we al onze expertise in, om hun overleden dierbare de laatste zorg te verlenen die hij of zij verdient. Tegelijkertijd nemen we onze opdrachtgevers daarmee een belangrijke taak uit handen.

Op weg naar goede rouwverwerking

Met onze diensten staan we aan het begin van een gefaseerde keten, die start na een overlijden. Nabestaanden komen vaak terecht in een mix van emoties, terwijl ze ook voor veel keuzes staan. Een zware periode die van invloed is op de rouwverwerking. Het is onze uitdaging om ervoor te zorgen dat deze periode, hoe verdrietig ook, bijdraagt aan een goede rouwverwerking.

Samen met nabestaanden

Waar mogelijk (en gewenst), betrekken we de nabestaanden bij het verlenen van postmortale zorg. Wensen zij dat niet, dan nemen we de zorg aan hun dierbare overledene respectvol en deskundig over. Dat stelt hen in staat om in relatieve rust in contact te treden met een uitvaartverzorger, en te starten met het regelen van de uitvaart.

Wil jij werken bij CMO?

Wil je werken bij een innovatieve dienstverlener? Vind je respect, zorg en aandacht belangrijk? En wil je van betekenis zijn voor zowel opdrachtgevers als nabestaanden? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Bekijk hier onze vacatures

Postmortale zorg

Postmortale zorg is de zorg aan en voor het lichaam na het overlijden. Deze laatste zorg voor een overledene is een specialisme.

Meer over postmortale zorg

Mortuariabeheer

CMO is gespecialiseerd in het beheer van mortuaria en de zorg voor overledenen en is in staat om het gehele traject van deze zorg adequaat te beheren.

Meer over mortuariabeheer

Gespecialiseerde professionals

Afscheid nemen van een professioneel verzorgde overledene is van onschatbare waarde voor de rouwverwerking van de nabestaanden. Bovendien ontlast het u in situaties die om de grootst mogelijke zorg en aandacht vragen. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in de disciplines die komen kijken bij het verzorgen van overledenen:

Bodyseal Buikpuncties Obductie-assistentie
Rituele bewassingen Specialistische reiniging Specialistische zorg
Thanatopraxie Thuisverzorging Wenselijke zorg

We werken in opdracht van:

  • Gemeenten
  • Justitie
  • Politie
  • Uitvaartverzorgers
  • Ziekenhuizen
  • Zorgcentra

Dit zeggen opdrachtgevers en nabestaanden:

“De samenwerking is open en prettig. Ik kan CMO altijd bellen voor advies. Soms ben ik erbij wanneer ze aan het werk zijn. Dan zie ik met hoeveel rust en liefde ze voor het lichaam zorgen. Zo hebben we een keer samen voor een kind van 11 jaar gezorgd; dat heeft heel veel indruk gemaakt.”

Gerda van den Hoek
Uitvaartzorg Gerda van den Hoek

“Het resultaat was indrukwekkend. We konden onze ogen niet van hem afhouden, wat zag hij er mooi uit! We durfden hem aan te raken en ook de kleinkinderen hadden geen huiver om bij opa te zijn. We hebben het afscheid heel intens beleefd. Later mogen mensen ook van mij zo afscheid nemen.”

Gert-Jan
Nabestaande