mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

Wereld Prematurendag17 november is Wereld Prematurendag. Een op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een groot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties.

Ieder jaar overlijden er ook baby’s aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. Daarom vragen we vandaag aandacht voor het bijzondere initiatief van de Dordtenaar Rob van der Lei.

Hij maakt schilderijen voor ouders van baby’s die rond de geboorte of op jonge leeftijd zijn overleden. “Ouders in die situatie hebben een pijn die je je bijna niet kan voorstellen”, zegt hij. “Met mijn werk hoop ik hen te helpen verder te gaan na hun enorme verlies, terwijl ze toch de liefde blijven voelen voor het kind, dat voor altijd hún kind zal blijven.” Hij wil het roer omgooien en van deze herinneringsschilderijen zijn ‘baan’ maken.

Lees verder op de Facebook-pagina van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Wilt u het werk van Rob van der Lei steunen? Gaat u dan naar zijn website www.delevenschilder.nl

CMO en aandacht voor prematuren

CMO heeft samen met een drietal ziekenhuizen een specifiek traject ingericht voor de zorg aan kindjes die voor of tijdens geboorte overlijden. Daarvoor wordt vanuit CMO één medewerker vrijgesteld, die gedurende de opname tot aan het ontslag van de moeder zorgdraagt voor het kindje.
Deze medewerker is verantwoordelijk voor het laten maken van de foto’s, het vervoer van het kindje naar een laboratorium voor nader onderzoek of het overbrengen voor obductie. Maar ook zal deze medewerker het kindje overhandigen aan de ouders wanneer zij de uitvaart zelf willen uitvoeren. Meer hierover leest u hier.

Wilt u direct informatie opvragen? Stuurt u dan een mail aan h.nelisse@zdg.nl

Meer informatie over Wereld Prematurendag vindt op de site www.couveuseouders.nl