skip to Main Content

Thanatopraxie: de stand van zakenThanatopraxie – de stand van zaken

Thanatopraxie is sinds 1 januari 2010 (dus al bijna 7 jaar) toegestaan in Nederland. Volgens de cijfers van het NIT (Nederlands Instituut voor Thanatopraxie) wordt ongeveer 4 procent van de overledenen behandeld met thanatopraxie. Over 2015 zou het dan gaan om bijna 5.900 behandelingen.

De reacties over thanatopraxie zijn verschillend. Waar de ene uitvaartondernemer enthousiast is over deze behandeling, past de andere uitvaartondernemer het nooit toe.

Het Brancheblad Uitvaartzorg besteedt in nummer 9 (november 2016) aandacht aan thanatopraxie. Het betreffende artikel uit het Brancheblad Uitvaartzorg kunt u hier lezen.

*******************************

De Servicedesk Thanatopraxie van CMO

CMO heeft de Servicedesk Thanatopraxie (SDT) in het leven geroepen om deze behandeling landelijk te kunnen aanbieden.

Hoe eerder de thanatopraxiebehandeling wordt toegepast bij een overledene, hoe beter het resultaat. Maar thanatopraxie kan ook in een later stadium worden toegepast om problemen bij een opbaring op te lossen.

Het is hoe dan ook belangrijk dat u als uitvaartverzorger snel een vakkundige thanatopracteur kunt inzetten, waar en wanneer dat nodig is. Speciaal daarvoor is er de Servicedesk Thanatopraxie.

De aangesloten thanatopracteurs van CMO werken landelijk. De behandelingen worden uitgevoerd in een uitvaartcentrum of mortuarium van een ziekenhuis (uiteraard na verkregen toestemming).

De voordelen van de Servicedesk Thanatopraxie op een rijtje:

  • 24/7 bereikbaar;
  • Vakkundige en gediplomeerde thanatopracteurs;
  • U bepaalt in overleg de locatie en het tijdstip van de thanatopraxie;
  • Onze thanatopracteurs zijn geregistreerd bij het NIT;
  • We zijn snel bereikbaar met één landelijk telefoonnummer 015 219 59 59;
  • Uiteraard is de Servicedesk Thanatopraxie ook per mail bereikbaar voor minder urgente vragen. Het adres is sdt.cmo@zdg.nl