mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

Het blad Kapperszaken van ANKO besteedt aandacht aan postmortale haarverzorging. Postmortale haarverzorging kan zeer bepalend zijn voor de laatste herinnering aan de overleden dierbare. Het is de finishing touch van een laatste verzorging. Niet alleen overledenenverzorgers verzorgen het kapsel van een overledene; regelmatig krijgen ook kappers deze vraag. Vooral als het gaat om een verwacht overlijden van een klant. Deze trend werd opgepikt door het vakblad ‘Kapperszaken’. Karin Melissant, trainer bij Docendo Opleidingen, legt uit hoe zij cursisten leert om te gaan met de lastige factoren van haarverzorging in de kist.

Haarverzorging van de wieg tot het graf

Haarverzorging van de wieg tot het grafKarin Melissant is een duizendpoot. Ze is niet alleen stylist van tv-sterren, maar ook actief in postmortale haarverzorging. In gewoon Nederlands gezegd: zij zorgt dat overleden mensen goed opgemaakt en gekapt worden opgebaard. Hoe komt ze aan dit bijzondere werk? En wat houdt het precies in?

Het is alweer 35 jaar geleden dat Karin (57) startte als styliste.
Inmiddels heeft ze met haar bedrijf Oermooi in Wijk en Aalburg een zeer veelzijdig bestaan opgebouwd. Het ene moment staat ze in een tv- of fotostudio voor de visagie en haarstyling van sterren en fotomodellen. Een ander moment geeft ze een cursus ‘Zelf opmaken’ voor huisvrouwen. Ook is ze docente bij Docendo, het opleidingsinstituut voor de uitvaartbranche. Hier brengt ze uitvaartverzorgers en kappers de fijne kneepjes bij van postmortale make-up en haarverzorging, een vak dat ze zelf ook in de praktijk brengt.