skip to Main Content
mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

Genieten!‘Jongedame, ik wens u een prettige dag.’
Kijk, dat is een mooi begin van mijn 52ste verjaardag en de Rode Kruis Bloesemtocht waaraan ik vandaag deelneem.
Een meneer uit Nijmegen, ca 65 jaar, was met mij opgelopen naar de start van de wandeling. De 40 km was zijn doel, 25 km het mijne. Al lopend waren we aan de praat geraakt en hartelijk nam hij afscheid.

Afscheid
In mijn werk draait alles om afscheid, het einde van het leven, verdriet van nabestaanden. Er is zelfs een dag aan gewijd: Dag van het Laatste Afscheid op 1 juni.
Maar op een dag als vandaag wil ik daar niet aan denken. Deze dag wil ik genieten: van het wandelen, het prachtige weer, de uitbundige bloesem, de gezelligheid en het vertier onderweg.

Genieten
Genieten!Genieten, uit deze dag halen wat er inzit. Oppervlakkig? Beslist! Nuttig? Zeker! Tenminste, vandaag en voor mij en wellicht nog vele andere wandelaars.
Tegelijk kun je er niet om heen dat ook op een stralende dag als deze er mensen zijn die kampen met de harde kanten van het leven; ziekte, verdriet, werkeloosheid, handicap, of een laatste afscheid, verwacht of onverwacht.

Weggeefactie
Het boek van Sander de Hosson, Slotcouplet, is een boek dat bij uitstek gaat over afscheid. Het ligt bij mij thuis op de leesplank en maakt diepe indruk op mij. En, gezien de vele reacties, ook op vele anderen.
Ik ben blij dat CMO ter gelegenheid van Dag van het Laatste Afscheid op 1 juni 2018 2 exemplaren gaat weggeven.

Wat u daarvoor moet doen?
Stuurt u een mail aan acties@zdg.nl met uw adresgegevens. Dan verloten wij 2 exemplaren onder de inzenders, waarvan 1 onder de medewerkers van de Zorg Diensten Groep (incl. dochterbedrijven).
Hebt u het boek al? Dan mag u ook iemand anders opgeven om dit boek te ontvangen.
U mag reageren tot donderdag 31 mei 2018, middernacht. Op 1 juni 2018 maken wij een keuze uit de inzenders.

NB: met uw adresgegevens gaan wij zorgvuldig om. We gebruiken deze adressen alleen in het kader van deze weggeefactie. Na 15 juni 2018 zullen wij de mail met uw gegevens verwijderen uit onze systemen.