skip to Main Content
mailMail bel(0345) 58 07 70        Specialisten in postmortale zorg & mortuariabeheer

Een dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider

Vandaag verschijnt op RememberMe.nl een blog van onze collega Mariëlle van Heteren. Mariëlle schrijft al geruime tijd blogs voor de site van CMO en sinds maart 2017 schrijft ze als gastblogger ook voor RememberMe.nl

Deze keer schrijft ze op RememberMe.nl over haar dubbelrol als nabestaande en uitvaartbegeleider. 

Het staartje van de winter is guur en koud, ik verlang naar het voorjaar. De lente met zijn frisse geuren, de vogels die zich voorzichtig laten horen en een groene waas aan de kale takken. Maar voor het zover is krijg ik eerst nog wat voor mijn kiezen.
Begin april zal ik 12½ jaar in dienst zijn bij CMO en twee van mijn collega’s zijn al druk bezig met het organiseren van een feest. Wat heb ik veel gezien en gedaan in de afgelopen jaren. Toch houd ik altijd voor ogen, en blijkt ook steeds weer, dat er dingen zijn die ik nog niet eerder heb meegemaakt. En zo rol ik begin maart in de rol van zowel nabestaande als uitvaartleidster en zal ik dit proces ditmaal op mijn werkplek meemaken.

Loslaten
Jij bent geen familie, maar wel sinds mijn vroege jeugd in mijn leven. Terwijl jouw overlijden nadert, ben ik bezig met loslaten. Loslaten van een rafelig draadje naar mijn jeugd, mijn ouderlijk huis. Best gek, als je 50+ bent en zoveel jeugdherinneringen voorbijrazen, als een dolle rit in een tijdmachine.
Jij hebt al afscheid genomen van het leven. Je ziekenhuisbed is als een bankje op het station, waar jij alleen op de laatste trein wil wachten. Zonder ons, zonder afscheid. Toch glip ik even naar binnen, geef een kus op je hand en beloof dat ik straks goed voor je zal zorgen, zoals we jaren geleden hebben afgesproken. Je zwijgt en knikt en ik huil als ik de kamer uit ben.

Lees verder op RememberMe.